Diensten



Glasweefsel/renovlies


Glasvezelbehang en glasweefselbehang zijn twee dezelfde behangsoorten met een beschermende en decoratieve functie. 
Het behang bestaat uit geweven patronen, zoals een blokjes- of visgraat patroon.
Glasvezelbehang en glasweefselbehang hebben, in tegenstelling tot glad glasvliesbehang, een voelbare structuur.
Het behang kunt u in elke kleur verven die u wilt! In ons assortiment kunt u kiezen uit glasvezelbehang voor geschilderd en niet voor geschilderd. Glasvezelbehang en glasweefselbehang zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en diktes die worden weergegeven in gr/m2.

Glasvliesbehang is een behangsoort met een egaliserende en beschermende werking. 
Het geeft uw muren weer een strakke uitstraling! Glasvliesbehang heeft een gladde structuur en is hierdoor o.a. overschilderbaar. In ons assortiment kunt u kiezen uit glasvliesbehang voorgeschilderd en niet voorgeschilderd. Het neutrale behang is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en diktes die worden weergegeven in gr/m2. 
Heeft u een nieuwe woning of bent u een oude woning aan het renoveren? Kies voor renovlies behang  renovlies verbergt onder andere (krimp)scheuren en oneffenheden. Uw muren zullen eruit zien als nieuw!


Hout sanering

Voorafgaand aan hakken en frezen het verfsysteem enkele cm rondom de reparatieplek verwijderen.
Aangetaste hout (inclusief 5 mm van het aangrenzende gezonde hout) volledig verwijderen door middel van uithakken, zagen of frezen.
Bij uithakken, nafrezen om kapot- of platgeslagen houtvezels te verwijderen en kaal hout schuren.
Controleren op te hoog houtvochtgehalte.
Bij een houtvocht-gehalte boven de 18%, het hout laten drogen.
RENOFIX impregneermiddel dun aanbrengen op de te repareren vlakken en deze minimaal 20 minuten en maximaal 2 uur laten intrekken.
Na het laten indringen van de RENOFIX, benatten met RENOFLEX reparatiepasta en Luchtinsluitingen voorkomen.
Na uitharding schuren bij voorkeur mechanisch.
Eventuele oneffenheden behandelen met RENOFAST als plamuur. Na uitharden (½ uur) ook deze licht schuren.
Het geheel afwerken met een verfsysteem naar keuze.

Stucwerk

Stucwerk (ook stuc, stucco of sierpleisterwerk) is een laag pleister (of een andere mortel), die op een binnen- of buitenmuur, een plafond of gewelf is aangebracht en daarna, al dan niet met behulp van sjablonen, op een kunstzinnige manier is bewerkt tot een decoratief geheel. Veel gebruikte vormen van stucwerk zijn sierlijsten, rozetten en pilasters. Stucwerk wordt vaak ingezet om onaantrekkelijke wanden van leem, hout, baksteen of beton aan het oog te onttrekken.



Betonciré  (Gepolijst beton)

Gepolijst beton is een manier van afwerken van beton veelal gebruikt om oppervlakken te verdichten en daarmee glans te geven. Door de hardheid van beton kunnen betonnen oppervlakken net als natuursteen tot een hoogglans worden geprepareerd zonder gebruik te maken van lakken of sealers.
Het polijsten van beton is een oude techniek welke tegenwoordig mechanisch wordt uitgevoerd met behulp van diamant segmenten. 
Net als bij het fijn schuren van hout kan men met grove naar steeds fijnere stappen beton schuren en/of polijsten tot een verdicht en glanzend oppervlak.
De betonciré word vaak in badkamers toegepast en is een zeer mooie afwerking.


Behangen

Behang of behangsel is een decoratieve muurbedekking op een licht soort canvas of sterk papier, om vochtplekken of scheuren te verdoezelen. Vroeger gedrenkt in was en olie, tegenwoordig met een kunststof toplaag. Het aanbrengen van behang wordt behangen genoemd.
Wanneer er een nieuwe behanglaag moet worden aangebracht, moet een oude behanglaag vaak verwijderd worden behangplaksel hecht namelijk niet altijd op de oude laag.
Ook kan er verkleuring van de nieuwe laag optreden, of blijven de oude naden zichtbaar wanneer de nieuwe laag eroverheen wordt geplakt. Oude lagen kunnen verwijderd worden met "behangafweek" of met behulp van een stoomapparaat.





Share by: